Velg de riktige treningsskoene

For å få maks ut av dine treningsøkter er det viktig å skaffe seg riktige sko. Hvordan føttene dine støttes og bevares kan gjøre underverker for dine presentasjoner. Det er dessverre ikke slik at en type sko passer for alle aktiviteter. De riktige skoene avhenger av hva slags type trening du holder på med og hva slags type fot du har. Uansett finnes det et sko par der ute som kan hjelpe deg med å løfte enda tyngre eller løpe enda lengre.

Sko til løping

Når du er en aktiv løper er riktige løpesko din beste venn. Gode løpesko kan hjelpe deg mot belastningsskader, slitne føtter og dårlige ledd. Løper du på underlag som grus og asfalt er det viktig å skaffe seg sko med god demping. Hvis du løper i skogen er det derimot viktigere å skaffe seg slitesterke og stabile sko med godt grep.Det har vært en hard debatt om sko mot overpronering faktisk fungerer. Er du først på jakt etter nye løpesko, kan det faktisk være greit å teste ut foten og se på hvilke områder du trenger ekstra støtte.I motsetning til treningsklær vil du ikke slanke deg fra dine løpesko. Likevel er det viktig å bytte dem ut når de har gjort jobben sin og den dempende effekten forsvinner. Joggesko har ofte en viss løp lengde som helst ikke skal overskrides, for å beskytte føttene dine mot skader.

Sko til styrkeløft

Driver du med tunge løft kan det være greit å ha sko som er spesielt designet til sporten din. Mange opplever forbedrede presentasjoner og nye personlige rekorder når de tar i bruk riktige sko under de ulike øvelsene som for eksempel markløft.Mange som løfter setter pris på en opphøyd hæl og mye støtte for anklene. Andre foretrekker å løfte barbeint, eller kun i gamle Converse eller andre sko med flate såler.

Santina Runte